Θάνος Ασημάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τους ακολουθούμε ώστε να μην δημιουργείται ή να μεγαλώνει  το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό χάσμα.

Στη Δωρίδα όμως, με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως τις πανέμορφες παραλίες και βουνά, τα αγνά τοπικά προϊόντα, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την λίμνη του Μόρνου και πολλά άλλα,  υπάρχει και ένα μεγάλο συγκριτικό μειονέκτημα. Η υποτονική διοίκηση.

Μια υποτονική διοίκηση που όχι μόνο δεν πιάνει τους ελάχιστους απαιτούμενους ρυθμούς αλλά υστερεί σημαντικά, με συνέπεια  να χειροτερεύει η καθημερινότητα των πολιτών, οι λιγοστοί νέοι να μεταναστεύουν είτε στο εξωτερικό, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα αναζητώντας την ελπίδα της εργασίας, ο πραγματικός πληθυσμός να λιγοστεύει και να ερημώνουν τα χωριά χωρίς να υπάρχει προοπτική ανακοπής αυτής της τάσης.

 Διαβλέποντας λοιπόν, την έλλειψη προοπτικής και οράματος για την Δωρίδα, και μετά από πολλές συζητήσεις αποφάσισα να διεκδικήσω την Δημαρχία του Δήμου Δωρίδος, τον τόπο όπου επέλεξα εδώ και 8 χρόνια να μείνω μόνιμα, να εργαστώ και να κάνω οικογένεια.

Να διεκδικήσω την δημαρχία του Δήμου Δωρίδος, ως ανεξάρτητος, μέσα από σειρά συναντήσεων με πολίτες, φορείς και συλλόγους όπου όλοι ενεργά θα συνδιαμορφώσουμε το όραμα που αρμόζει στη Δωρίδα πάνω σε αδιαπραγμάτευτες αξίες και αρχές


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1983 όπου και τελείωσα το σχολείο από το 7 Γυμνάσιο – Λύκειο Παγκρατίου. Στη συνέχεια αποφοίτησα από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Όλα τα χρόνια όμως επισκεπτόμουν και διέμενα για μεγάλα χρονικά διαστήματα τους τόπους καταγωγής μου. Την Πενταγιού από την πλευρά του πατέρα μου και το Μαραθιά από την πλευρά της μητέρας μου. Στα παιδικά μου χρόνια βοηθούσα τον παππού στο καφενείο στην πλατεία της Πενταγιούς ενώ αργότερα και για πολλά χρόνια εργάστηκα στην καφετέρια του θείου μου στο Μαραθιά.

Η αγάπη μου για τον τόπο καταγωγής ήταν πάντα μεγάλη οπότε κατά τη διάρκεια της κρίσης αποφάσισα να “μεταναστεύσω” στο Μαραθιά όπου εργαζόμενος στην καφετέρια παράλληλα άνοιξα δική μου επιχείρηση, στο Μαραθιά, πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου και πιο συγκεκριμένα στην σύνταξη επιχειρηματικών προτάσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ. Σταδιακά μέσω της εμπειρίας που απέκτησα αλλά και σεμιναρίων και ημερίδων που παρακολούθησα στα Αναπτυξιακά Προγράμματα και στην Περιφερειακή Ανάπτυξη δραστηριοποιήθηκα ως αξιολογητής συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Πρόσφατα ανέλαβα και τη διαχείριση ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Ναύπακτο.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια ενισχύοντας εθελοντικά τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Μαραθιά όπου και διετέλεσα πρόεδρος για 4 θητείες. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήμουν υποψήφιος στο συνδυασμό του Γιώργου Καπεντζώνη, “Δωρίδα για όλους” ενώ και στις βουλευτικές του Φεβρουαριου 2015 ήμουν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών από όπου και αποχώρησα εδώ και ενάμιση χρόνο.

Χωρίς δεσμεύσεις και μικροκομματικές θέσεις, θέλω να προσφέρω την γνώση και την ενέργειά μου στα κοινά του τόπους μας και να συμμετέχω ενεργητικά και αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του Δήμου μας με όραμα για τη Δωρίδα.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ?