Αιτήσεις του ΟΑΕΔ για δυο συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Την Τετάρτη 15/7/20 ξεκίνησαν οι αιτήσεις του ΟΑΕΔ για δυο συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Προγράμματα που για πρώτη φορά μπορούν να ενταχθούν και οι δήμοι με ιδιαίτερα ευνοϊκές προϋποθέσεις για επιδοτούμενες θέσεις, για 2 χρόνια, σε ομάδες πληθυσμού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μακροχρόνια ανέργων 55 ως 67 ετών, και ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με επιδότηση 90%.

Επειδή, όπως μονίμως διαλαλεί η δημοτική αρχή, ο δήμος Δωρίδος πάσχει από έλλειψη προσωπικού είναι μια ευκαιρία να καλύψει οικονομικά, κενές θέσεις αλλά κυρίως να μειώσει την ανεργία στην περιοχή.

Όμως για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή καθυστερεί αδικαιολόγητα καθώς θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες και τις πρώτες κιόλας μέρες να κάνει τις απαιτούμενες αιτήσεις.
Ο προγραμματισμός και ο σωστός σχεδιασμός δεν είναι στα συν της δημοτικής αρχής.

Ζητάμε λοιπόν άμεσα:

1. Να γίνει δημοσίευση άτυπης πρόσκλησης ενδιαφέρον για να καταγραφούν όλοι οι άνεργοι που μπορούν να ενταχθούν στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και των προσόντων τους
2. Καταγραφή από τους αρμόδιους αντιδημάρχους όλων των κενών θέσεων εργασίας στο δήμο Δωρίδος
3. Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Ώστε να συντονιστούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες διαδικασίες με σωστό σχεδιασμό και στόχευση να προσλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους και να καλύψουμε ανάγκες του δήμου για τα επόμενα 2 χρόνια.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ?