Η εικονική πραγματικότητα, άρθρο του Γιάννη Κορτέση

Διαβάζοντας το καταχωρημένο δημοσίευμα στο Εμπρός (εβδομαδιαία εφημερίδα Ναυπακτίας και Δωρίδας), στο φύλλο της 12ης Απριλίου 2019, ενθουσιάστηκα με όλα αυτά τα επιτεύγματα που κατάφερε η Δημοτική αρχή Δωρίδας με τον επικεφαλής της Δήμαρχο και κουμπάρο μου Γιώργο Καπεντζώνη.
Τι Σύμφωνο Δημάρχων,
τι Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων,
τι Δίκτυο Πολιτισμού και Τουρισμού,
τι Δίκτυο Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων,
τι Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες,
τι Δίκτυο των Ελληνικών Εκλεκτών Γεύσεων,
τι Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων,
τι συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων Club de Strasburg,
τι παρουσία στην Επιτροπή Αναφορών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
τι συνεντεύξεις στο Στρασβούργο με χειμαρρώδες δημοκρατικό ύφος!

Τέλος πάντων, με αυτά και με αυτά, πού να μείνει χρόνος για να εκτελέσουμε τα ψηφισμένα Τεχνικά προγράμματα…των μαρτυρικών χωριών μας. Άλλωστε, και το ένα τέταρτο του Τεχνικού προγράμματος που εκτελείται, ισοσκελίζεται με το αποθεματικό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που έχουμε σε καταθέσεις.
Αυτός είναι ένας υγιής Δήμος, νοικοκυρεμένος, εύρωστος, με χρηστή διοίκηση!
Που μεγεθύνει το αποθεματικό του μη εκτελώντας το Τεχνικό του πρόγραμμα!

Το ότι διαμαρτύρονται, οι περισσότεροι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων (για να μην πω σχεδόν το σύνολο) για ανεκτέλεστο Τεχνικό πρόγραμμα, είναι μια συνήθης γκρίνια!
Όταν όμως κερδίσουμε τα αντισταθμιστικά από τα νερά του Μόρνου με μπροστάρη τον ευρωβουλευτή κ. Μαριά, τι θα έχουν να πούνε οι βιαστικοί και γκρινιάρηδες πρόεδροι;

Άλλωστε, τι σχέση μπορεί να έχει η μεγάλη ιδέα που έχουμε σαν Δήμος με την καθημερινότητα των Τοπικών Κοινοτήτων…Η καθημερινότητα αφορά αυτούς με τα μίζερα χωριά τους, εμείς είμαστε εδώ για τα Μεγάλα πράγματα, τους Μεγάλους στόχους, για να δει ο τόπος μας μια άσπρη μέρα…

Περίμενα και εγώ, ένας πρόεδρος μιας ασήμαντης κοινότητας, του ΚΑΜΠΟΥ, να έρθουν για αυτοψία οι καθ’ ύλη αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας μετά την πρωτόγνωρη θεομηνία της 27ης Αυγούστου 2018 που άφησε πίσω της πολλές πληγές στην υποδομή του χωριού. Και ακόμη, μετά από οκτώ μήνες, περιμένω! Πού χρόνος τώρα για σκέψεις εάν θα έχει νερό το χωριό ή εάν οι δρόμοι δεν είναι προσπελάσιμοι!
Άλλωστε, βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο. Θα τάξουμε κάτι και μετά έχει ο θεός.
Μάλλον δικαίως ενταχθήκαμε στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων!

Συνάδελφοι πρόεδροι Κοινοτήτων ζήσαμε μια 5ετία εγκατάλειψης με ανεκπλήρωτα και ανεκτέλεστα έργα των χωριών μας και είναι πρόκληση το δημοσίευμα «Κάναμε πράξη την εξωστρέφεια» στο τελευταίο φύλλο του «Εμπρός». Να παρουσιάζεται το αφήγημα για εντυπωσιασμούς χωρίς να συνοδεύεται με έναν γενναίο απολογισμό ως προς το τι έχει υλοποιηθεί από το Τεχνικό πρόγραμμα.

Το ερώτημα προς τη Δημοτική αρχή είναι: Γιατί δεν υλοποιήσατε το Τεχνικό πρόγραμμα; Γιατί δεν εμφανιστήκατε στα χωριά όλο το καλοκαίρι του 2018;

Συνάδελφοι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων,
Αυτή η Δημοτική αρχή απέδειξε την αναποτελεσματικότητά της.
Εννιά χρόνια ήταν αρκετά. Φτάνει πια.
Καιρός να επενδύσουμε σε κάτι ελπιδοφόρο.
Καιρός να διαμορφώσουμε ένα Όραμα για τη Δωρίδα

Γιάννης Κορτέσης
Πρόεδρος της Τ.Κ. Κάμπου

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ?