Σαράντα χρόνια εκλογές, του Θάνου Ασημάκη

Αν η προεκλογική περίοδος κρατούσε ένα μήνα ακόμα η Δωρίδα θα γινότανε Αθήνα. Πεζοδρόμια και δρόμοι εμφανίζονται παντού με τέτοια ταχύτητα που θα ζήλευε και η καλύτερη τεχνική υπηρεσία.

Τόσο τσιμέντο που πέφτει σε δρόμους και αυλές τις τελευταίες δέκα μέρες δεν έχει πέσει στην Αθήνα το τελευταίο ένα χρόνο σε όσες πολυκατοικίες έχουν ανεγερθεί. 

Και μπορεί παλιότερα να έπιανε αυτό γιατί το βλέπανε 10 κάτοικοι στο χωριό και λέγανε γίνονται έργα. Όμως τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά πάσα στιγμή το βλέπουν όλοι και βλέπουν και την προχειρότητα με την οποία γίνονται.

Τσιμεντοστρώνουν πάνω από τα πλακόστρωτα!!! Ρίχνουν τσιμέντο στις λακκούβες αντί ασφάλτου!!!! Τσιμεντοστρώνουν και επαρχιακούς δρόμους, χωρίς πλέγμα, ίσα για να βγουν οι φωτογραφίες μέχρι τις εκλογές και μετά ας χαλάσουν!!!!Διανοίγονται ιδιωτικοί δρόμοι. Στέλνουν τους εργάτες σε κάθε πιθανό ψηφοφόρο για μια τελευταία εξυπηρέτηση.

Και τέλος όταν δεν φτάσουν αυτές οι  ψήφοι μπαίνουν και τα μεγάλα μέσα.

Τραμπουκισμοί της τελευταίας στιγμής. Οι  ευγενικοί- συμπονετικοί “Δώσε ένα ψηφοδέλτιο και σε εμένα θεία, να πάρω και εγώ κανένα σταυρό και ας ψηφίσει ο θείος τους άλλους” και έτσι με αυτό το σύστημα ένα,ένα,ένα μαζεύονται καμιά 30αριά ψηφοδέλτια σε κάθε χωριό και βγαίνει άλλος συνδυασμός. 

Οι υποσχετικοί που τελευταία στιγμή υπόσχονται θέσεις εργασίας, και αν σε βάλουν κάνα δίμηνο για δουλειά μέσα στην τετραετία μετατρέπονται την επόμενη φορά σε εκβιαστικούς. Και οι θρασύδειλοι που ευθέως απειλούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις. 

Αλλά όχι. Αυτά δεν γίνονται εδώ. Ποτέ στη Δωρίδα. Γίνονται σε άλλους, κακούς δήμους.
Αν έχετε κάποιο γνωστό, εκεί στους άλλους δήμους τους κακούς,  που τα βλέπει αυτά και δεν μιλάει, 
αν έχετε κάποιο γνωστό εκεί στους άλλους δήμους τους κακούς, ο οποίος δέχτηκε  εξυπηρέτηση, 
αν έχετε κάποιο γνωστό εκεί στους άλλους δήμους τους κακούς που δέχεται τραμπουκισμό, πείτε του μονό τούτο. 
Πως την επόμενη φορά που θα έχει πρόβλημα ύδρευσης το  χωριό του, δεν θα υπάρχουν λεφτά. 
Πως την επόμενη φορά που θα έχει ζημιά ο δρόμος δεν θα φτιάχνεται γιατί είναι παράνομος. 
Πως την επόμενη φορά που θα δει κάποιο νέο να φεύγει και να μην θέλει να γυρίσει πίσω, θα είναι γιατί αηδίασε από αυτά που βλέπει να γίνονται γύρω του. Είδε τις ελπίδες του να σβήνουν. 
Για να μην φτάσουμε να γίνουμε σαν αυτούς τους κακούς δήμους ας κάνουμε μια δημοκρατική επανάσταση. Ας σκεφτούμε τι είναι καλό για τον τόπο μας. Ας σκεφτούμε πως μπορεί να αλλάξει. Γιατί μπορεί.
Ας διαλέξουμε αυτούς που  μπορούν να το πετύχουν.

Θάνος Ασημάκης
Υπ. Δήμαρχος Δωρίδος

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ?