Σκουπίδια παντού!

Η δημοτική αρχή Καπεντζώνη για ακόμα μία φορά επιδεικνύει την ανεπάρκεια της και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή για την τουριστική σεζόν αλλά και για τα θέματα καθημερινότητας.

Δέκα χρόνια διοίκησης και ούτε καν υπηρεσία καθαριότητας δε κατάφερε να οργανώσει η δημοτική αρχή “Δωρίδα για ….λίγους”. Αυτή την έλλειψη προγράμματος και οργάνωσης έχουμε εντοπίσει και σχολιάσει από την αρχή της θητείας μας ώς αντιπολίτευση, σε μια σειρά απο θέματα: την οργάνωση του δήμου, την καθημερινότητα, την πυροπροστασία, τον τρόπο που εκτελούνται τα έργα, την τουριστική προβολή και το περιβάλλον, σε μια όλο και αυξανόμενη λίστα.

Η Δημοτική Αρχή Καπεντζωνη αντί να τρέχει και να κάνει μικροαναθέσεις στην αποκομιδή σκουπιδιών, το χειμωνα που δεν είχε πολλούς κατοίκους στα χωριά, αρα και μικρότερο όγκο απορριμμάτων, σπαταλησε ανταποδοτικούς πόρους για να κουκουλώσει την ανεπάρκεια της!

Την ίδια ώρα, θα μπορούσε να οργανώσει τη σωστή συντήρηση των οχημάτων του δήμου ώστε να προλαβαίνουν τις ζημιές και να μην φτάνουμε αρχή καλοκαιριού με ένα όχημα σε λειτουργία και αυτό, χάρη σε παρέμβαση του συνδυασμού μας, όπου αλλάχτηκαν τα φθαρμένα σε εγκληματικό βαθμό ελαστικά του. Ακόμα και ο επίσημος διαγωνισμός που εξαγγέλθηκε το χειμώνα προκηρύχθηκε τέλος Μαΐου. Με πιθανό χρόνο ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ίσως και τον Αύγουστο.

Με την απειλή της πανδημίας, και εκεί που όλοι η κοινωνία προσπαθεί να ορθοποδήσει και να παλέψει με μια υγειονομική βόμβα, η δημοτική αρχή με την ανεπάρκειά της κάνει ακόμα πιο εκρηκτικό το μείγμα. Εν μέσω κορονοϊού να μένουν μέρες, και σε κάποιες περιοχές εβδομάδες και μήνες, αμάζευτα τα σκουπίδια.

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ
ΘΑΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

 

 

Οι φωτογραφίες των σκουπιδιών είναι απο το Μαλανδρίνο την Τετάρτη 10 Ιουνίου.
Τα λάστιχα περίπου πριν 2 μήνες.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ?